Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@08:56:57 GMT

خرید خدمت سربازی شرط جدید برای بازنشستگی!

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۹۸۲۵۶

خرید خدمت سربازی شرط جدید برای بازنشستگی!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، بر اساس ماده 95قانون تأمین اجتماعی سربازان وظیفه‌ای که قبل از اعزام به خدمت سابقه بیمه کارگاهی داشته‌اند و بعد از خدمت نیز سابقه بیمه کارگاهی خود را تا قبل ازسال85 برقرار کرده‌اند مشمول خرید بیمه خدمت سربازی نیستند. این قانون مدت‌هاست ابلاغ شده اما جا‌به‌جایی برخی کارشناسان تأمین‌اجتماعی مرتبط با این حوزه، برداشت‌های سلیقه‌ای از قانون، وجود برخی ابهامات پاسخ داده نشده درباره چند و چون اجرای ماده 95  قانون تأمین‌اجتماعی برای کارشناسان سبب سردرگمی سربازان در دوره دفاع‌مقدس شده و اعتراض آنان را در پی داشته‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای پیگیری موضوع با برخی سربازان مشمول ماده 95 قانون تأمین‌اجتماعی درباره مشکلاتشان گفت‌وگو کرده و از مسئولان تأمین اجتماعی پرسیده‌ایم که شروط اجرای این قانون چیست و چرا این مشکل ایجاد شده‌است؟

 آردها را ریخته و الک‌ها را آویخته‌اند. موی سرشان سفید شده و حالا کم‌کم دارند خودشان را برای دوران استراحت و بازنشستگی آماده می‌کنند. حساب و کتاب خودشان می‌گوید همین روزها باید بازنشسته شوند و کار را دست دیگران بسپارند. اما نمی‌دانند دو،دو تا چهارتای آنها با حساب و کتاب و بخشنامه‌های تأمین‌اجتماعی خیلی همخوانی ندارد. با هزار امید و آرزو برای احتساب خدمت وظیفه دوران دفاع‌مقدسشان که 28‌ماه می‌شود و می‌تواند کمک شایانی به بازنشسته‌شدنشان کند، راهی تأمین اجتماعی شده‌اند اما خبرهای خوبی از کارشناسان این سازمان نمی‌شنوند. جمله «باید خدمت سربازیتان را بخرید تا در حساب بیمه‌تان لحاظ شود» مانند پتکی است که بر سر سربازان وظیفه دیروز و پدربزرگ‌های امروز فرود می‌آید. آنها که با برخی کارشناسان تأمین‌اجتماعی روبه‌رو شده‌اند، از زبانشان شنیده‌اند باید بخشی از خدمت دوران سربازیشان را بخرند. رقمش هم آنقدری هست که تن و بدن را بلرزاند. اما آنها که در آستانه بازنشستگی‌اند، خیلی گوششان به این حرف‌ها بدهکار نیست و خواهان آن هستند که قانون تأمین‌اجتماعی و ماده95 آن، درست و دقیق اجرا شود تا بتوانند بازنشسته شوند.

اصرار به یک تخلف

«عمران پور‌قربان» یکی از همین بازنشسته‌هایی است که چند هفته است، کار و زندگیش را رها کرده و دنبال امورات مربوط به خرید دوره خدمت و بازنشستگی‌اش افتاده‌است. او می‌گوید هفته‌هاست برای پیگیری خرید خدمت دوره سربازی‌اش بین کارشناسان مختلف تأمین‌اجتماعی از اتاقی به اتاق دیگر پاس داده می‌شود؛«بیشتر از 28سال سابقه بیمه دارم. دوره خدمتم با دوران دفاع‌مقدس یکی شد و 28‌ماه سابقه خدمت سربازی دارم که در کارت پایان‌خدمتم هم نوشته شده‌است. قانون تأمین‌اجتماعی می‌گوید برای خرید دوره خدمتم نباید پولی به‌حساب تأمین‌اجتماعی بریزم اما کسی به حرفم گوش نمی‌کند.» او می‌گوید با شماره1420 تأمین‌اجتماعی و مشاوران این سامانه صحبت کرده و آنها می‌گویند نباید پولی به تأمین‌اجتماعی بدهم اما مسئول شعبه‌ای که پرونده‌ام آنجاست اصرار دارد باید خدمتم را بخرم. او ادامه می‌دهد:« مسئول یک بخش در یک شعبه تأمین‌اجتماعی زیر بار بخشنامه‌ای که سازمان تأمین‌اجتماعی صادر کرده است نمی‌رود. حرف حرف خودش است. حتی کارشناسان همان شعبه می‌گویند مشمول پرداخت حق بیمه نیستم اما این مسئول حرفشان را قبول نمی‌کند.» پورقربان توضیح بیشتری درباره مشکلی که برایش ایجاد شده می‌دهد و می‌گوید: «بارها به این مسئول گفتم بخشنامه‌ای را که برای پرداخت حق بیمه خرید خدمت به آن استناد می‌کند را نشانم بدهد. مسئول مربوطه می‌گوید بروم و بخشنامه را در سایت تأمین‌اجتماعی بخوانم. حتی گفته‌اند بروم جلوی مجلس اعتراض کنم چون این بخشنامه قانون مجلس است و تأمین‌اجتماعی دارد قانون مجلس را اجرا می‌کند. من همه قانون و مقررات تأمین‌اجتماعی را زیر و رو کردم اما هیچ کجای قانون چنین چیزی نوشته نشده است.»

قانون صراحت دارد؛ سلیقه‌ای عمل می‌شود 

با اینکه مدت‌هاست ماده95 قانون تأمین‌اجتماعی ابلاغ شده است اما به‌نظر می‌رسد هنوز کارشناسان و مسئولانی در تأمین‌اجتماعی حضور دارند که از جزئیات دقیق این قانون اطلاع ندارند. مرتضی صابری از سربازانی است که سال 63 تا اوایل سال66 سرباز وظیفه در یکی از یگان‌های ارتش بوده است. او نامه‌ای با خود دارد که نشان می‌دهد واحد ایثارگران ارتش خدمت 28ماهه او را در یگانش به‌عنوان سرباز وظیفه تأیید می‌کند اما تأمین‌اجتماعی تنها بخشی از این مدت را قبول دارد. او  می‌گوید: 12‌ماه از دوره 28ماهه خدمتم مشمول خرید خدمت سربازی نشده است و معاف است اما 16‌ماه دیگر را می‌خواهند با من حساب کنند. صابری ادامه می‌دهد: کارشناس تأمین اجتماعی گفته است باید 16‌ماه خدمت را بخرم و عددی هم برای خرید خدمت اعلام کرده است. به من گفته‌اند باید 12میلیون‌و300هزار تومان برای خرید خدمت بپردازم. نمی‌دانم چرا باید این پول را بدهم درحالی‌که همه می‌گویند باید رایگان باشد. صابری می‌گوید دنبال آن است که پرونده بیمه‌اش را از شعبه‌ای که در آن پیگیری می‌شود به شعبه دیگری منتقل کند تا شاید گره از مشکلش باز شود: «دوستانم گفتند مدیر شعبه‌ای که پرونده‌ام آنجاست با قانون آشنا نیست یا سلیقه‌ای عمل می‌کند. بهتر است پرونده‌ام را به شعبه دیگری ببرم تا کارشناس باتجربه‌تری مشکلم را برطرف کند. الان یک هفته است درگیر همین کار هستم.»

ابهامات را برطرف می‌کنیم 

وجود مشکل و ابهام کارشناسان تامین‌اجتماعی در رسیدگی به درخواست بازنشستگی این دسته از متقاضیان، واکنش مسئولان تامین‌اجتماعی را در پی داشت.سرپرست اداره انتقال و استرداد حق بیمه سازمان تأمین‌اجتماعی، درباره بروز مشکل در فرایند رسیدگی به تقاضای بازنشستگی سربازان حاضر در جبهه‌ها می‌گوید ابهامات ایجاد شده را برطرف خواهد کرد: «بر اساس قانون مدت خدمت وظیفه مشمولین ماده ۹۵ قانون تامین‌اجتماعی، پس از پایان خدمت و اشتغال مجدد در مؤسسات مشمول این قانون، سوابق آنها در حساب بیمه افراد منظور خواهد شد.»

به‌گفته پرنیان رضایی قانون شرایط خاصی را برای بهره‌مندی بیمه‌شدگان در ماده 95 قانون تعیین کرده است. ایام خدمت نظام وظیفه آن‌دسته از بیمه‌شدگان این سازمان که قبل از خدمت سربازی سابقه اشتغال و بیمه‌پردازی در کارگاه‌های مشمول قانون تامین‌اجتماعی داشته و بعد از پایان خدمت نیز مجدداً در کارگاه‌های مشمول و حداکثر تا تاریخ7/5/85 (تاریخ لازم‌الاجرا شدن قانون استفساریه قانون اصلاح تبصره ماده 14قانون کار و الحاق یک تبصره به آن مصوب 28/3/85 مجلس شورای اسلامی) مشغول به‌کار شده‌اند، مشمول ماده 95قانون بوده و از پرداخت حق بیمه سربازی معاف خواهند شد.

رضایی با تأکید بر اینکه مشمولان استفاده از این خدمت، باید تقاضای خود را به آخرین شعبه محل بیمه‌پردازی ارائه کنند تا توسط کارشناسان حوزه مرتبط مورد‌بررسی و اقدام قرار گیرد، ادامه می‌دهد: ماده 95 قانون تأمین‌اجتماعی صرفاً ناظر بر مدت خدمت وظیفه‌ای است که در کارت پایان خدمت نظام وظیفه به‌عنوان مدت خدمت قانونی درج شده است. صرف‌نظر از اینکه ممکن است متقاضی تمام یا قسمتی از خدمت نظام وظیفه قانونی خود را در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل گذرانده باشد. 

پربیننده ترین آخرین توضیحات وزیر آموزش و پرورش درباره بازگشایی مدارس اولین واکنش به ماجرای حدادعادل و دست‌بوسی فرح +عکس آخرین وضعیت استخدام ۸۸هزار نفر در آموزش و پرورش احمدی‌نژاد:حدادعادل قبل از انقلاب دست فرح را می‌بوسید تصاویری شگفت‌آور از برف ازنا! +فیلم

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازنشستگان خدمت سربازی قانون تأمین اجتماعی تامین اجتماعی خدمت سربازی پایان خدمت خرید خدمت حق بیمه ماده 95

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۸۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ‌ وزارت تعاون در چهارمحال و بختیاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: در فاز نخست میزان توافقات و حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله شستا، صندوق بازنشستگی کشوری و صندوق بیمه روستاییان و عشایر در استان ۴۵۰۰ میلیارد تومان است.

محسن مولوی امروز، هشتم اردیبهشت‌ماه در نشست هم‌اندیشی نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی با استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: ورود شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از برنامه‌های راهبردی استان بوده که در طول این دو سال به عنوان برنامه‌های اصلی مدنظر قرار گرفته و پیگیری شده است، اکنون شاهد حضور صندوق بازنشستگی کشوری، شستا و صندوق بیمه روستاییان و عشایر در بحث سرمایه‌گذاری در سطح استان هستیم.

وی افزود: در فاز اول قرار شد صندوق بازنشستگی کشوری طرح‌های توسعه شرکت شیرخشک پگاه و تکمیل زنجیره مورد نیاز این شرکت در استان انجام شود و برخی از نیازهای سایر شرکت‌ها و صنایع لبنی وابسته به صندوق بازنشستگی نیز در چهارمحال و بختیاری انجام شود، لذا در فاز نخست عملیات اجرایی سه طرح توسعه‌ای در شرکت شیرخشک پگاه در حال انجام است.

مولوی با بیان اینکه دستور واگذاری کشتارگاه صنعتی جونقان از جهاد کشاورزی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر شده که در شرف واگذاری است، بیان کرد: سرمایه‌گذار این طرح صندوق بازنشستگی کشوری مشخص شد، البته در کشتارگاه صنعتی جونقان دو اقدام باید توسط صندوق بازنشستگی کشوری انجام شود، ابتدا کشتارگاه صنعتی باید احیا و به ظرفیت اسمی خود برسد، یعنی به یک کشتارگاهی تبدیل شود که بتواند نیازهای اصلی استان و استان‌های مورد نیاز را تامین کند، در کنار احیای کشتارگاه قرار شد یکی از هلدینگ‌های وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری مجموعه کشت و صنعت ۳۰۰۰ راسی با ۳۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری را ایجاد کند.

مولوی ادامه داد: در کنار این مصوبه که عملیات اجرایی آن در سال جاری آغاز و به یک پیشرفت مطلوبی خواهد رسید، کشت و صنعت ۳۰۰۰ راسی دشت زرین توسط شستا انجام خواهد شد که حداقل حجم سرمایه‌گذاری۱۰۰۰ میلیارد تومان  است که در حال واگذاری زمین از جهاد کشاورزی به شستا هستیم و به محض واگذاری قطعی، عملیات اجرایی در دشت زرین آغاز می‌شود.

به گفته وی، میزان توافقات و حجم سرمایه‌گذاری در فاز نخست سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان ۴۵۰۰ میلیارد تومان است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری از چهار پروژه دیگر از جمله تصفیه روغن خوراکی، کارتن‌سازی جونقان، کشت و صنعت ۵۰۰۰ راسی و پالایشگاه سامان در بحث سرمایه‌گذاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و افزود: در پالایشگاه سامان قرار شد سرمایه‌گذاری توسط صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بیمه روستاییان و عشایر و بخش خصوصی به صورت مشارکت سه جانبه اتفاق بیفتد.

مولوی بیان کرد: امید است در فازهای بعدی بتوان سرمایه‌گذاری‌های خوبی در سطح استان اتفاق بیفتد، زیرا اعتقاد داریم سرمایه‌گذاری‌ها متناسب با زیست بوم اشتغال استان هستند و اغلب مشکلاتی که به دلیل ورود نکردن سرمایه‌گذار داخلی بوده می‌تواند از این طریق حل و فصل شود.

وی اضافه کرد: در دور دوم سفر مصوبه‌ای گرفته شد که در صورت نیاز به تامین منابع مالی و تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد تومان از طریق شبکه بانکی به سرمایه‌گذاری‌های صندوق بازنشستگی کمک شود.

در این جلسه تشکل‌های کارگری و کارفرمایی نیز به مباحثی همچون نبود ساختمان مناسب برای انجام فعالیت‌های تشکل‌ها، لزوم دیده شدن بیش‌تر حوزه صنایع دستی، تهیه مصالح ساختمانی در بحث مسکن ملی از خارج از استان، سرمایه در گردش کارفرمایان، امنیت شغلی، معیشت و ایمنی کارگران، مباحث مالیاتی و بیمه‌ای کارفرمایان، افزایش هزینه پارکینگ برای کامیون داران در شهرکرد و اجرا نشدن درست قوانین پرداختند.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ‌ وزارت تعاون در چهارمحال و بختیاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان است
  • اعلام جزئیات مشوق های سربازی
  • جزئیات مشوق‌های سربازی اعلام شد
  • جزئیات مشوق‌های سربازی اعلام شد | هر سرباز وظیفه از چند مشوق می‌تواند بهره‌مند شود؟
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد